Mona is de stille kracht van onze djembé groep. Je ziet haar wel, hoort haar wel maar ook weer niet. Mona is de rust zelve. Djemt rustig en kalm de ritmes. Komt af en toe vreselijk hilarisch om de hoek. En Mona is een echte bikkel.

Een tijdje terug djemde ze met één hand…wat bleek: ze had een slijmbeurs ontsteking in haar arm! Nou hallo dan, dat doet echt mega zeer, maar Mona hoor je niet, die klaagt niet, die gaat door.

Vlak voor Pasen moest ze toch echt afzeggen. Mona appte in de djem app dat ze was aangevallen door hun Tyfus haan. Nou heb ik een vermoeden dat de haan niet zo heet maar dat hij deze naam kreeg tijdens het gevecht. In het heets van de strijd kwam Mona namelijk te struikelen, viel op haar slijmbeurs, op haar hoofd met de kont in de kippenstront. Zoiets was het.

In de app melde ze woest; Wie met Pasen zin heeft in gebraden haan kan zich melden. Tyfus is gratis af te halen wel zelf vangen, plukken en slachten. Ik begreep haar, ook Mona heeft haar grenzen.

En Tyfus was nu echt te ver gegaan!

Het is de woensdag voor Pasen. Mona en haar man zijn weer van de partij. De slijmbeurs is inmiddels onder controle maar dat konden we van Tyfus de haan niet zeggen. Die was door niemand van ons gratis afgehaald maar vertoonde nog steeds zeer agressief gedrag vertelde Mona.

Diezelfde avond vertelde Djoep dat we in juni een gezellige eind-van-het-seizoen-dag hebben. Hij en zijn broers gaan voor ons koken. We gaan samen djemmen. Een borrel drinken op ons eerste zeer geslaagde seizoen met elkaar. Indy (die stel ik later aan je voor) Mona en haar man Arend vroegen zich af wat ze konden verwachten van Afrikaans eten. Indy, Mona en haar man Arend zijn allen vegetarisch. Vol trots vertelde Djoep dat er in hun cultuur veel vlees en vis gegeten wordt…………………………..en kip.

Lieve mensen die moordlustige blik in de ogen van Mona vergeet ik nooit weer.

Wordt vervolgt……

Liefs Naat

 

PS, Als schrijver hoor je er nu onder te zetten:

Elke overeenkomst met bestaande personen is volledig toevallig.

Dit is natuurlijk niet zo, maar ik heb toestemming van mijn Djembé maatjes om te schrijven over onze Djem avonturen. De verhalen zijn echt gebeurt, de namen zijn fake.