Tja het is zover…..ik heb te korte “arms”!

En bij ons in Vollenhove ga je bij deze klacht niet naar de huisarts, nee wij gaan dan naar Leo de Klokkestart.

Ik zie jullie denken…ze is gek! Waar heeft ze het over.

Nou ik ga het maar vertellen: mijn armen zijn te kort! Ik kan het niet meer lezuuuuh…..

Zo het hoge woord is eruit. En jahaaaa ik weet dat je je er niet voor hoeft te schamen maar foi foi foi ik vond het nogal niet wat. Een leesbril, mij goeie grutten dan wordt je dus echt bejaard. Maar goed ik was gewaarschuwd dat het er aan zat te komen maar dat wuifde ik vrolijk weg:

“Bej gek joh, ik ben nog fris en fruitig en lees alles nog dikke prima”

Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en tadaaa ik was aan de beurt. Ik kon de pakbonnen nauwelijks meer lezen. De appjes die binnen kwamen kon ik bijna niet meer ontcijferen en eerlijk is eerlijk daar wordt je stapelgek van. Dus er moest wat gebeuren. Ik moest er aan geloven, die leesbril moest er komen.

Leo zijn eerste vraag was, om mij te treiteren natuurlijk:

“van welk bouwjaar ben je?”

Ja ja ja die grapjas, maar hij en ik schelen niet zoveel dus hij weet donders goed dat ik stam uit 1972. En met een beetje rekenen kom je tot de conclusie dat ik dus dit jaar vijftig wordt.                        Ik kon gaan zitten en hij geeft mij een soort van leesboek in de handen. En op het moment dat ik wou zeggen dat ik niks kon lezen drukt hij mij twee glaasjes voor de ogen en god allemachtig dat was werkelijk een heerlijkheid!

Alle piepkleine pruts lettertjes werden grote koeien letters!

Ik was om, ik moest per direct zo’n bril met vergrootglas!
En zo geschiede….We hebben een lekker kék montuurtje uitgezocht en de volgende dag was mijn leesbril al klaar. Nu is het ervaren hoe ik het ervaar. Hmmm dat is een wat rare zin, ik leg het uit. Ik draag het liefste mijn lenzen en dan is een leesbril prima. Maar draag ik mijn “gewone” bril dan heb ik niks aan mijn leesbril. Dus nu gaan we zien hoe lang ik dit vol hou. En ik weet dat het uiteindelijk zal uitdraaien op een varia-focus-dubbel-glas-voor-lezen-en-ver-zien-alles-in-één-bril. Maar hé, dat is voor echt heeeeele oude mensen toch?

Lieve groet Nathalie

Met dank aan Leo Winter van Winters Goed Bekeken in Vollenhove

Start typing and press Enter to search