survival1Survival of de “fittest”

Ja hoor het is weer zover…overal bij ons in en om het dorp en bos hangen opstakels en hindernissen. Waar je ook kijkt over alle sloten en tussen alle bomen zie je netten en dikke touwen met knopen erin. Alle dagen zie je mannen, vrouwen en kinderen rennen en klauteren over die vreselijke gevaartes. Waarom? Nou ze zijn druk aan het oefenen voor a.s zaterdag want dan is er weer de jaarlijkse survival run!

En dat is toch serieuze shit!

Van heinde en ver komen ze naar Vollenhove toe om zichzelf vrijwillig totaal over de toeren te werken door de blubber. Kilometers lang parcours zwoegen door sloten en maisvelden het is is echt niet normaal!

Als ik dan heerlijk aan de wandel ben met mijn viervoeter en al die stellages zie breekt mij het zweet bij voorbaat al uit. Ik vraag me dan meteen af: Hoe in gods naam kom je in zo’n net??? Hoe ren je zo hard door die blubberige weilanden waar het mais net gemaaid is…ik brak acuut alle botten volgens mij.

En tja ik weet het…sporten is voor voor de mens, ook voor mij! Maar getverderre om je er toe te zetten hé! Om na een dag hard werken de stoute sportschoenen aan te trekken en je uit de naad te werken aan kracht apparatuur of op een bak muziek je dans moves uit te voeren… Echt ik heb het geprobeerd, en als ik er eenmaal ben dan bruis ik van de energie maar het valt zo tegen om het vol te houden.

De rit naar de sportschool is voor mij net een survival parcours zal ik maar zeggen…

Nou hoor ik wel eens mensen over een personal trainer…niet te betalen maar tja hij zit je wel achter de vodden aan. Zodra je maar even slabakt staat hij naast je te bulderen dat je voor straf 30 puch up’s moet doen…Zou dat de oplossing zijn voor mij? Nee ik denk het niet. Het is een stukje genetisch bepaald en ik mis domweg het sportieve gen! Dat is het gewoon. Maar ik beloof nu plechtig dat ik vanaf nu elke avond een extra lange wandeling ga maken met mijn viervoeter en dan mijn petje af doe voor alle survivallaars! Want diep respect voor zoveel zelf discipline!

 

 

 

Start typing and press Enter to search