Grote-zware-vrouw

Zomaar een gesprek bij Tutola….

Een lieve jonge dame wandelt door de winkel en is op zoek naar iets…iets? Na mijn vraag of ik iets voor haar kan doen antwoord ze: Tja ik ik zoek iets, weet het zelf eigenlijk niet, gewoon iets “leukigs”. Oké das voor ons altijd lastig maar ze wandelt even lekker rond en komt dan tot de conclusie dat het wel veel topjes zijn die er nu hangen. Ik zeg ja joh dat klopt, daar is het nu weer voor. En tadaaaaa daar gingen we weer:

“Je denkt toch zeker niet dat ik met blote armen gaan lopen”

Ik moet vreselijk lachen en vertel haar dat ik kort geleden mezelf eens diep in de ogen heb aangekeken en besloten heb dat ik het ook warm heb en dat ik deze zomer ook voor het eerst met blote armen in de winkel sta en ja zelfs de straat op ga!

Met grote ogen kijkt ze me aan….maar dat durf ik echt niet! Ik zeg waarom niet? Want ik zal het jullie zeggen;

Voor zulke mooie armen als zij had doe ik een moord hoor!

Nou dat zag ik dus helemaal verkeerd! Ze had echt heeeeele dikke armen veeeeeeeel dikker als de mijne, en met blote armen lopen dat kon dus echt niet!!!

Ik vraag haar waarom zij vind dat ik (en geloof mij die flappers van mij waren een keer zo dik als de hare) wel met blote armen de straat op kan en zij niet. Nou, legde ze uit, dat was omdat het bij mij gewoon mooi was, ik had niet van de lellen eronder en het paste bij mij gewoon heel goed. Zij vond het bij mij helemaal normaal, ze had helemaal niet het idee van goh wat loopt die voor paal. Dus ik zeg tegen haar; maar dat heb ik bij jou ook niet! Jij bent prachtig.

Toch gek dat wij vrouwen altijd vinden dat iets bij een ander wel mooi staat en van ons zelf vinden we vaak dat we voor schandaal lopen. Tja, zegt ze, gek hè, goh wat zul jij veel van zulke zeur verhalen aan moeten horen. Ik zeg nee hoor dat zijn geen zeur verhalen, dat is gewoon hoe iedereen naar zichzelf kijkt, wij vrouwen zijn echt veel te kritisch op ons zelf.

En toen kwam het, ze kijkt me met een scheef hoofd aan en zegt;

Maar weet je, jij bent een prachtige mooie dikkerd! En ik? Ik ben net niks! Ik ben niet dik. Ik ben niet dun. Ik ben niks!

En dan krijg ik acuut kippenvel…och wat vind ik het toch sneu dat iemand dat vind van zichzelf…Want wie je ook bent, hoe je er uit ziet welke maat je ook draagt je bent altijd wat!! Maar helaas zijn er nog heel veel meiden en vrouwen die deze gedachte hebben over zichzelf. En ik ben bang dat deze therapie sessies …… nog heeeeeeeeeeeeeeeel lang voort duren!

Maar raad eens wat, ik heb deze zomer zelf weer een aantal stappen gemaakt, zo heb ik besloten niet meer 4 dagen te wachten tot ik mij in mijn badpak hijs en een frisse duik neem en wandel ik op vakantie rond in korte broek en blote armen!

Fijne vakantie allemaal!

Liefs Nathalie

Start typing and press Enter to search