Nathalie, Tutola, grote maten modeVandaag was het zover, ik mocht gastblogger zijn op de geweldige pagina van Hermina de Vries. Wondervol ! Het was heel erg eng, je moet toch maar afwachten wat de reacties zijn. Het was toch wel een kritische noot naar aanleiding van reacties van vrouwen op een bericht op facebook. Wij hopen dat het de ogen opent van alle stijlvolle vrouwen. Ga je niet verstoppen, durf te laten zien wie je bent want er is wel degelijk hippe mode te koop in “grote maten wereld”. Lees het door en ik hoop op jullie reactie….Liefs Nathalie

 

 

Durf jij met maat 48 in een jumpsuit?

08 juli 2014 door Hermina

De grote maten mode heeft -ten onrechte- nog wel eens last van een suffig imago. En dat is iets waar Nathalie de Lange-Drok, eigenaar van de superleuke grote maten modezaak Tutola in Vollenhove, zich wel eens druk over maakt. Zoals je kunt lezen in haar gastblog hieronder!

 

Ik start Facebook op en blader net als alle andere dagen even mijn tijdlijn door. Hé een stukje over ‘grote maten’…  even lezen:
Oké er stopt weer een grote maten winkel, dat is altijd heel vervelend, maar wat een gekke reacties lees ik toch onder het bericht. Hier een greep:

 • Logisch, grote maten winkels zijn toch veel te duur

 • Tja ik snap het wel men verkoopt alleen maar hobbezakken en tenten

 • In de webshops is alles veel hipper

 • Er zijn helemaal geen leuke merken

 • Hier is geen winkel in de buurt, ik moet ook veel te ver rijden

 • Het is allemaal niet hip genoeg en bijna nooit getailleerd. En ga zo maar door….

Tutola, Zizzi, Denise Bidot, grote maten mode, plus size

Zizzi

Ik word hier zo verdrietig van! Vanaf het moment dat Tutola in de ‘maak’ was, wist ik wat ik wilde. Betaalbare, hippe en jonge mode. Dat het niet meevalt om dat te vinden, dat klopt. Daar lopen wij ook tegenaan. Maar het is echt wel te koop. Neem nou het fantastische merk Zizzi, hoe trendy en kek gesneden! Dit merk heeft al een jeans vanaf 50 euro. En dat is niet een stoere uitgewerkte jeans, nee, daar betaal  je iets meer voor. Maar dat is bij de ‘normale’ maten ook het geval. Ooit gekeken wat een G-Star kost? Wat een Please broek kost? Helemaal hot voor de dames met een wat smallere pasvorm, maar zij betalen ook 119,95 euro. Dus dan is een Zizzi jeans van 89,95 euro een koopje toch?

 

Durf jij?

De hele dag spookt mij dit door mijn hoofd. Hoe kan het nou dat er nog zoveel stijlvolle vrouwen zijn met dit beeld in hun hoofd? Hoe komen wij van dit imago af? Na een dag denken ben ik  tot de conclusie gekomen dat het niet allemaal aan ons, de winkelier ligt. Wees es eerlijk, durf jij wel met maat 48 in een jumpsuit? Durf jij met maat 50 in een baggy jeans? Ga je voor een stoer print broekje? Heel eerlijk zijn…

Zizzi, Tutola, Denise Bidot

Verstoppen

Wat mij opvalt bij de paskamers is dat alle wondervolle vrouwen wel roepen dat er niks is, maar als het er wel is durven ze het niet te dragen! Want dan verstoppen we ons toch veel liever in een veilig groot zwart shirt met zwart broekje in plaats van een fantastisch mooie maxidress bijvoorbeeld, waarin je ook met maat 52 de show steelt!

 

Suf?

Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoord op Nathalie’s vragen! Vind jij grote maten mode suf? Of vind je het lastig om als wondervolle vrouw op te vallen in uitgesproken kleding?

8 Reacties

 1. Els, 8 juli 2014:

  Ik weet zeker dat Nathalie gelijk heeft. Ik kom het ook vaker tegen op mijn blog. ‘Leuk maar met een print val ik nog meer op en ik ben al zo groot’, das bijvoorbeeld een opmerking. Er wordt niet gedurfd, bang om op te vallen. Ik noem het geen opvallen maar opkomen voor jezelf. Laat zien wie je bent. Er is niets mis met een maat meer hebben en mode moet voor iedereen kunnen zijn.
  Ik ben blij met hippere zaken maar helaas zijn er voor mij ook te weinig in de buurt en shop ik vaak online. Maar als ik tijd heb ga ik op pad, das toch het leukste. Écht shoppen.

 2. Mariska, 8 juli 2014:

  Grote maten mode is NIET suf maar het ontbreekt de vollere dames vaak aan lef. In hun hoofd zit vaak het beeld dat je vooral niet op moet vallen dus geen opvallende kleuren moet dragen of gewaagde modellen. Lekker veilig zwart, lekker onopvallend zodat niemand ziet dat ik wat pondjes meer heb, lekker zwart of donkerblauw dat afkleed. Ik heb dat zelf ook (gehad). Mijn kast hangt vol met zwart en klassiek. een rechte zwarte jegging , een zwart colbertje of vestje. Je moet durven en dat duurt wel even hoor. Maar wat een omslag als je wel iets anders doet! Want ook in een opvallend rood jasje of kekke jumpsuit kun je als maxi-dame de show stelen. Een voorbeeld: dit voorjaar kocht ik een tweedelige jumpsuit in een zeer gewaagde en big zwart-wit print. Ik paste hem aan, keek in de spiegel en was verliefd! Dat heb ik wel vaker, koop zo’n outfit en laat hem dan veilig in de kast hangen om er af en toe naar te kijken. Maar ook echt dragen … nee joh, stel je voor! Nu deed ik hem aan naar een familiefeestje van de “koude” kant. Zowel schoonmoeder als schoonzussen hebben tussen maat 36 en 40, altijd lastig want je wilt niet “opvallen”. En toch trok ik mijn jumpsuit aan (met een zwart openvallend vestje, ok). Ik hield me voor dat ik me er happy in voelde en ik me niets aantrok van anderen (vaak genoeg zeggen dan ga je dat vanzelf geloven). Maar wat schertste mijn verbazing, iedereen was lovend over mijn outfit. Mijn schoonzus maat 36 had zelf ook in de winkel gestaan met zoiets maar durfde het niet te dragen dus heeft het teruggehangen. Nu draag ik mijn jumpsuit ook naar mijn werk met een mooie pump en colbertje! Gewaagd en met lef! Want ik mag ook gezien worden …..

 3. Dian kok, 8 juli 2014:

  Ik vind t wel zonde dat de meeste plusmode zaken ver weg zitten,en ik shop ook veel online,en daardoor blijf je misschien ook langer hangen in de veilige modus,als iemand je laat zien hoe t ook kan,ga je sneller overstag,en inderdaad somige merken zijn duur dat vind ik ook jammer,want niet iedereen kan een g- star broek veroorloven,ook niet met een maatje meer,ik vind dat de meeste merken toch meestal wat duurder zijn,jammer

 4. s, 8 juli 2014:

  Hallo ik ben dame met maat 54 ben ook 35 en hou van nieuwste trends liefst de trend al van volgend jaar wat meeste gek vinden nu en volgend jaar super hot is mij valt vaker op juist voor de vollere vrpuw alles juist later is daarom probeer ik mijn mode vaker zelf te ontwikkellen ik hou van bling bling print en veeeeeel kleur mijn kast krijg je het moeilijk om ook maar iets zwart te vinden alles maar ook alles is bont ik hou van appart iets wat een ander niet heeft vervolgens er zijn vaker kleding voor vollere wat ze makkelijk kunne maken maar niet gemaakt word zoals one of shoulder jurk ik zie het nerges en dan niet te vergeten laarzen onze laarzen zijn meestal duf die om onze kuiten passen ect ect dit was voor nu zo een beetje ik kwijt wou gr s

 5. kats, 8 juli 2014:

  De meeste volle dames durven idd niet in iets opvallendste te lopen bang dat ze opvallen.
  Ik heb zelf maat 48/50 en ik trek aan wat ik wil.
  Ik shop bijna nooit in grote maten winkels omdat ik het veel te duur vind sorry maar je vergelijk met g – star vind ik niet opgaan de hele wereld kent dat merk en als 2% zizzi of welk grote maten mode merk kent is het veel. Ik heb het geluk dat ik veel lef maar ook vooral heel veel gevoel heb voor wat wel kan en wat niet.
  90 euro voor een jeans vind ik bezopen. Ik ga de grens over naar Duitsland waar ze leuke en echt betaalbare kleding hebben.
  En niet van die verkoopsters die alles een koopje vinden… Want ja het is een merk pfffff

 6. Deborah, 8 juli 2014:

  Ik merk dat je opvalt zodra je een andere kleur draagt dan zwart. Ik heb een mintgroene jas, een beetje felle kleur. En ik krijg er altijd complimentjes over. Omdat het opvalt, omdat iedereen een zwarte jas heeft! Zelfs als je tas een andere kleur heeft valt het op. En zodra je merkt dat je er complimenten over krijgt, ga je meer durven!

 7. annelies, 8 juli 2014:

  Ik heb ook maat 48 ben 55 jaar ,vind het moeilijk om iets leuks te vinden en tevens betaalbaar .
  ik ben al een tijd op zoek naar een leuke ,wat langere jurk b.v. omdat ik ook steunkousen draag is een korte jurk geen optie .
  Heeft iemand een tip .
  Ik woon in Prinsenbeek vlakbij Breda

 8. Trudy, 8 juli 2014:

  Voor veel mensen is 90 euro voor een jeans wel veel geld. Daarom lopen webshops als bonprix ook zo goed omdat je daar wel leuke kleren in felle kleuren en prints vind voor veel minder. En zeker voor seizoenskleding is de kwaliteit toch minder belangrijk dan de prijs. Een leuk t-shirt van een tientje draag ik met veel plezier en als het een tweede seizoen meegaat is het meegenomen. En ja, inmiddels ben ik ook uit die veilige zone gestapt en doe ik aan waar in zin in heb en pronk ik met mijn vormen. En dat zou ik alle volle vrouwen gunnen. Laat maar zien hoe mooi je bent.

Start typing and press Enter to search