Weekend Kopenhagen…een kort verslag,

Vrijdagavond 1 augustus, nog koopavond draaien in de winkel en dan je koffer(TJE) !!! inpakken. Mensen lief wat is het koffertje voor alleen handbagage toch machtig klein! Ik ben wél één nacht weg hoor! Hallo! Heeft KLM enig idee wat een vrouw zoal mee wil nemen als ze naar de show van Zizzi mag? En ook twee dagen moet rondwandelen in de stad? Denk het niet… Maar goed, formaat wat je mee mag nemen als handbagage staat vast net zoals de kilo’s (niet die van mij maar van je totale bagage) dat is maar 13 kilo!!! Veel te weinig voor een echte Tutola!
Na eindeloos passen, meten, en na denken ben ik eruit. Het wordt zwart! Dat staat me goed, ik hou ervan én het staat op de uitnodiging van Zizzi. Black, white of grey…nou daar kom ik dus mooi mee weg.
Dus 1 broek en top aan. Een broek en shirt voor zaterdag en omdat het zo vreselijk warm is daar in Kopenhagen ook voor zondag nog maar een schone set mee. Sokken, hakjes, make-up, de reis föhn van buufstra geleend en toen alles er in zat kwam ik maar op 9,3 kilo!

Hoppa knap gedaan tutholaatje, op naar Kopenhagen!

Zaterdagochtend 6.3o uur staat Marcel (de agent van Zizzi in Nederland) in de straat, inladen en op naar Schiphol. Rondom Schiphol op zoek naar onze budget parking … dat viel niet mee, maar goddank op het nippertje gevonden. Auto parkeren en hopen dat er een busje komt die je naar het vliegveld brengt. En ja hoor, een aller aardigste “bus bestuurder meneer” pikte ons op. Nou aller aardigst was hij allerminst, deze beste man had de hele nacht gecrost met vakantiegangers en zijn “hum” was ver beneden alle peil. We konden zelf de bagage er in zetten maar ik kreeg nooit die achter klep meer dicht…rijd hij weg zonder dit te controleren dus ik gil vanaf de achterbank: Hé de klep is nog open hoor! Hij kwaad…nou ja jullie snappen wel hoe het ongeveer ging… Geen vraag werd door hem normaal beantwoord dus uiteindelijk maar stil zwijgend de rit voortgezet.

Goede vlucht gehad, en aangekomen in Kopenhagen in een taxi gesprongen weg naar het Zzzleep hotel (geweldige naam voor een hotel) midden in de stad. Na het inchecken de stad in. Wat een prachtig centrum! Mooie mensen, mooie winkels en heerlijk lunchen . Na een heerlijk diner terug naar het hotel om mezelf om te toveren in een waar Zizzi model….maar dat lukte toch niet helemaal…
Voor mijn gevoel was ik namelijk ietwat under dressed…want allemachtig wat kunnen die Denen uitpakken voor een party!

Ik heb nog nooit zoveel stijlvolle vrouwen op 12 cm hakken zien rondlopen.

Hun outfit mooi aangesloten, lees strak, sommigen in het kort sommigen vol met glitters, mooie make-up, en mooi haar! Zo vol trots durven laten zien wie je bent! Lopen alsof ze dagelijks op de catwalk stappen, neus omhoog, borsten vooruit en stralen ongeacht hun maat of gewicht! Respect diep respect voor de Scandinavische vrouwen, ze zijn echt een stap verder dan wij hier in Nederland. Zelfs ik ben dan nog te bang om mijn rondingen zo te showen zoals zij dat doen!
Maar wat was de show top! Ook de WOW collectie van Zizzi was geweldig. Deze is ontworpen door een aantal gast ontwerpers. Deze mochten met hun eigen “kijk” en visie een kleine collectie ontwerpen voor de stijlvolle vrouw. Ben benieuwd of wij in Nederland hier klaar voor zijn want het was echt fashion maar ik hoop het en ik hoop dat dit een vervolg krijgt.
Leuk om te vertellen is dat er ook een aantal Nederlandse modellen mee liepen in de show. Stijlvolle Hollandse toppers waar Doutzen voor op moet passen!

show kopenhagen

Na afloop party! Hup de dans vloer op of toch niet…nee het was zo ontzettend warm dat ik me daar niet aan gewaagd heb. Ik ben samen met Hermina van Wondervol heerlijk op een terras neer gestreken waar we lekker hebben geklets en bijgepraat.

Na een rumoerige nacht moest ik mij om 9 uur melden in de ontbijtzaal. Omdat bijna het hele hotel vol zat met Zizzi klanten, agenten enzovoort konden we in alle talen bijkletsen tijdens het tikken van een eitje en het persen van een glaasje verse jus. Leuk om ervaringen te delen, andere manier van ondernemen te ervaren, contacten te leggen voor de toekomst.

Na lang wikken en wegen besloten om die dag niet naar de CIFF (Copenhage International Fashion Fair) af te reizen maar nogmaals Kopenhagen in te duiken om zoveel mogelijk inspiratie op te doen voor mijn eigen winkel en onderneming. En wat was ik blij met die keus! Een andere kant van de stad gepakt en wat hebben we veel moois gezien. In wat voor winkel je ook komt overal keihard werkenden mensen, overal zit een visie achter, alles klopt, het verhaal wat ze uit willen stralen, de inrichting past er bij, overal is over nagedacht!

Focus en visie dat is waar ze goed in zijn in Kopenhagen.

’s Middags afgereisd naar de allernieuwste ZIZZI store. En ik bedoel daar mee een echte ZIZZI winkel. Niks geen andere merken, alleen maar ZIZZI. WOW! Ook hier de ogen uitgekeken. Heel inspirerend gesprek gehad met de bedrijfsleidster welke 8 jaar bij een groot modehuis heeft gewerkt in New York maar toch voor de fashion is terug gekomen. Zij vertelde ook dat men denkt dat New York hip is, nou Kopenhagen is toch echt “the place to be voor de fashionable woman!”Geweldig om te zien en horen met hoeveel passie zij de winkel runt. En natuurlijk nog een prachtige blouse aangeschaft welke ieder moment kan arriveren bij Tutola want die wil ik jullie ook kunnen aanbieden.

Eind van de middag moe maar voldaan richting airport … om rond 22.00 uur weer in de Bisschopstraat in Vollenhove aan te komen. Wat een fantastisch weekend heb ik gehad! En hoeveel inspiratie kun je op doen in twee dagen..jeetje mijn hoofd knapt zowat. Ik ga proberen bepaalde dingen te vertalen naar mijn eigen winkel, ik ga proberen mezelf nog meer te accepteren dan dat ik al deed, ik ga proberen de stijlvolle vrouwen die bij ons komen dit mee te geven: Hou van jezelf wie hoe of wat je ook bent! Je bent prachtig!

Liefs Nathalie

P.S dank aan Marcel Elzenaar voor gun factor en Hermina de Vries van Wondervol voor de foto’s.

Start typing and press Enter to search