strijd

Ik trek ten strijde…

Soms hé, kan ik zo pislink worden over iets wat mij ter ore of onder ogen  komt….en dan moet ik het gewoon ff kwijt.

Vanochtend heb ik een prachtig blog gelezen van Hermina de Vries van Wondervol. Deze is ook gedeeld en te lezen op de facebook pagina van Tutola. Het gaat over het kleding merk Carmakoma die een soort protestmars heeft gehouden in Kopenhagen tijdens de fashionweek.

Dit grote maten merk (ik blijf het een naar woord vinden) is net als Hermina, ik en nog heel veel anderen van mening dat mode voor iedereen is! Om dit laten zien hebben 100 vrouwen in alle soorten en maten in Kopenhagen een Diversety Patrol gelopen. Vrouwen die laten zien hoe mooi ze zijn en hoe zij genieten van mode.

Op dat zelfde moment laat Carmakoma een modeshow zien in het station van Kopenhagen met een twintigtal modellen ook in alle soorten en maten. Het ziet er fantastisch uit. Zie ook het filmpje dat bij het blog toegevoegd is.

Wat schets nou mijn verbazing, waar wordt ik nou zo pislink van…Afgelopen weekend was hier in Nederland de modebeurs genaamd Modefabriek. Dat is een beurs waar wij als winkeliers inspiratie op kunnen doen en onze contacten kunnen leggen. En het schijnt dat op deze modebeurs de grote maten merken domweg worden geweigerd!

Sorry? Lees ik dit nou niet goed? Snap ik het niet helemaal? Maar na een klein onderzoekje blijkt het toch waar te zijn. Op de Modefabriek zijn wij dikkerds niet welkom! Tja er zal maar een prachtige curvy vrouw de aandacht trekken! Je zou je eens kunnen verbazen over hoe mooi wij zijn! Eigenlijk snap ik het ook wel, wij zijn heeeeel erg eng! We zijn ENORM eng! Niets wil je met “ons” te maken hebben brrrrr rare wezens die curvy vrouwen en van mode hebben ze al helemaal geen verstand! Dus nee hoor, dat soort moeten we daar niet hebben…

die horen niet rond te lopen tussen de skinny’s!

Het is toch te gek voor woorden! Als een kleding merk daar met een stand wil staan moet dat toch kunnen. Het is dé modebeurs! Eigenlijk is het gewoon discriminatie en moeten we een rechtszaak aan spannen…er bestaat toch zoiets als gelijke rechten. Is er toevallig een curvy advocate in ons midden… Ooooooooooooooooh ik ga helemaal los hahahahaha Ik zie mij al zitten bij RTL Boulevard…

Maar ik ben een positief denkend mens, ieder voordeel heeft zijn nadeel, uit alles komt weer wat goeds en nu ik het van mij af typ wordt ik alweer iets rustiger …. maar ik heb wel een plan bedacht!

Wij gaan gewoon onze eigen Diversety Patrol houden op Amsterdam Centraal! Ik zie het helemaal voor me. Mijn eigenste TTM-ers (Tutola’s Top Modellen) gaan helemaal hipperdepip met de trein naar de grote stad.

Een soort tienertoer maar dan één met een missie!

Nou neem van mij aan dat de NS niet weet wat ze mee gaat maken want dit wordt wat. Ik hoor al op het journaal:

HET TREINVERKEER ROND AMSTERDAM LIGT STIL IN VERBAND MET EEN PROTEST MARS VAN DIKKE VROUWEN. DE NS ZET BUSSEN IN.

Hoezo vertraging door twee sneeuwvlokken. Zet maar in dat extra personeel wij zullen zorgen voor een vertraging die ze nog lang zal heugen! Wie doet er mee. Ben jij te porren voor zo´n Diversety Patrol of zeg jij juist meid maak je niet zo druk. Ik ben reuze benieuwd naar wat jij hier nou van vind. Vind jij het normaal dat er merken geboycot worden op zo´n modebeurs.

Laat wat van je horen,

Liefs Nathalie

P.S neem het nou niet al te serieus … of juist wel … lopen we straks toch echt door de PC Hoofdstraat …. het zou wat zijn….

Start typing and press Enter to search