Dag allemaal,

Het is wel weer een keer voor een blogje a la Nathalie.

Dinsdagavond heb ik toch zo’n leerzame avond gehad. Ik bezocht een workshop over etherische olie, detox en al dat soort dingen meer. Ik was al een beetje bekend met de oliën maar zo’n avond vind ik altijd leuk om te volgen. Deze avond kregen we uitleg over wat er gebeurt als je lever alle afvalstoffen in je lijf niet meer weg kan werken. Als je lijf op slot staat. Hoe kan dat, hoe gaat dat en wat merk je daar van en het belangrijkste wat kan je daar aan doen.

Heel veel factoren zijn daar verantwoordelijk voor en één daarvan kennen we stiekem allemaal wel. Stress! Ook stress zorgt er voor dat je afvalstoffen vast houd, en op een gegeven moment is dat zoveel dat je lever dit allemaal niet meer weg kan werken en krijg je klachten, en daar kun je wat aan gaan doen. Ik ga dat dus doen!

Oke, oke…dat lijkt simpel, maar ontkomen aan stress is tegenwoordig best lastig. Want wat blijkt: van tv kijken krijg je al stress! En dat wist ik niet. Jeetje joh, dat geloof je toch niet? Zo lekker op zondagavond op de bank, kaarsjes aan, in je pyjama en onder je kleedje kijken naar Heel Holland Bakt… dat geeft stress? Flauw, natuurlijk zal dit programma niet echt stress opleveren (mits er niks aanbrand en ik het eens ben met de jury maar dat is wat anders).

Maar jij vind het kijken naar een enge film ontspanning? Gewoon lekker blijven doen hoor, maar weet dat je brein dat erg stressvol vind al die spanning. Bizar he. Het is eigenlijk best een complex gedoetje dat brein van ons. Het brein en ons lichaam zorgt voor veel ongemakken als je er niet goed mee om gaat en niet goed op past. Ik ben mij er zelf steeds meer van bewust dat ik ook eens moet opruimen. Niet alleen mijn huis en de winkel maar ook mijn lijf moet opgeruimd worden. Ik moet afvalstoffen kwijt, ik heb er te veel, ik weet het zeker en ik ga dat dus nu ook doen.  Ik moet liever worden voor mijzelf en voor mijn lijf.  Absoluut niet omdat ik af wil vallen maar omdat ik te veel in mijn lijf heb wat er niet hoort en dat geeft weer klachten waar ik af wil. Ik ga gewoon eens kijken of ik daar iets mee bereik en of ik verschil merk.

Bewegen, natuurlijk is bewegen goed voor ons. En de één houd van volleybal de ander van dansen en weer een ander van yoga. Maar wist jij dat bewegen en sporten ook voor stress kan zorgen?  Nou ik dus niet, en mijn mond viel open van verbazing. Bewegen is goed maar bewegen geeft stress oooooh lastig lastig. Het is allemaal zo tegenstrijdig. Maar toen kwam het volgende, een voorbeeld over hardlopen.

In de oertijd liepen wij, de mens, alleen hard bij gevaar! En door dat gevoel van gevaar maak je adrenaline achtige stofjes aan en als je achterna gezeten wordt of in gevaar bent heb je stress….dus, als wij gaan joggen of hardlopen, dan denkt ons oer brein: oooooh ze is in gevaar, ze wordt achterna gezeten, brein maak gauw een stofje aan en tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa daar is de stress!

Ik keek mijn buurvrouw aan en we moesten beiden lachen. Want hoe heerlijk is het om dit te horen. We hoeven dus helemaal niet te gaan joggen, daar krijg je stress van. Wat een opluchting, we hoeven hardlopen niet leuk te vinden! We hoeven niet allemaal door het dorp te draven in een strakke broek en met een fluorescerende jasjes aan.(sorry ik stigmatiseer maar is grappig bedoeld)

Natuurlijk snappen we allemaal dat bewegen goed voor ons is maar de uitleg was eigenlijk wel logisch. Zorg dat je beweging doet die bij je past, waar jij blij van wordt en wat je plezier geeft. Doe geen sport waar je stress van krijgt of met tegenzin naar toe moet want alleen als je er blij van wordt dan hou je het vol.

Zelf wordt ik heel blij van mijn vroege ochtend wandeling van een uur met de honden. In alle rust in de frisse lucht, door weer en wind wakker worden. Maar ik besef mij na gisteravond dat dat soms voor mij stress op kan leveren. Waarom? Nou onze jongste hond is nog steeds zo’n feestbeest aan de lijn, kan niet normaal wandelen en dat levert af en toe echt frustratie bij mij op… en tadaaaaaaaaaaa frustratie is weer stress.

Dinsdag avond was een stukje bewust wording,  je gaat weer even nadenken, zet alles op een rij en ik heb besloten: Ik ga het doen, ik stort mij op de soort van grote schoonmaak van mezelf. Minder stress, afvalstoffen uit mijn lijf proberen te krijgen en beter op mezelf gaan passen.

Naast de grote schoonmaak van mijn lijf die ik nu ga doen met behulp van de oliën van Doterra heb ik Doterra ook ontdekt als soort natuurlijke EHBO kit en noemt mijn familie mij al de nieuwe “Kleusien uut Zalk”. Er wordt erg gelachen om deze heks maar bij griep nemen ze graag een paar van mijn “flubommetjes”. Want het werkt toch!

Nou ik ga aan de slag, ik start de grote voorjaarsschoonmaak. Zal ik jullie op de hoogte houden?

Lieve groet van mij xxx

P.S Dit verhaal, deze ervaring is mijn ervaring. Ik heb het natuurlijk niet zo kundig uitgelegd als de therapeut. Ik typ dit in mijn “jip en janneke taal” maar wil je meer weten over Doterra en een deskundige uitleg klik op de link, of kijk eens op de Facebook pagina van THUIS&Essentialoils. En ik heb respect voor mensen die kilometers hard kunnen lopen, echt!

https://www.etherolie.nl/doterra

 

 

 

Start typing and press Enter to search