image-5245392                                               We hebben weer een mega leuk gesprek aan de Tutola tafel gehad….

Sauna bezoek…Ga jij wel eens naar de sauna? Nou daar zaten we dus over te klessebessen. Ik kan kort zijn: IK NIET! En dan begint het, ooooh tis zo lekker, ooooh tis zo relaxed, oooooh tis zo ontspannend…en waarom niet, je bent heus niet de enige die het eng vind, er lopen er meer hoor met dikke billen etc etc etc.

Het is voor mij heel simpel, ik accepteer mijzelf best in kleding maar poedelnaakt trek ik echt geen volle zalen. My god stel je voor, ik daar in mijn blote niksie en dan loopt daar de directeur van Het Dolfinarium ineens rond en die beste man ziet in mij een nieuwe attractie! Ja joh ik ben gekke henkie niet oooh nee ik durf dat echt niet. 

Dan der bij, hoe druk ben je weken voor de tijd al wel niet. Ga je dan alle dagen onder een zonnebank of naar een tanning spray cabine of met een zelf spray een beetje jezelf opleuken? Alles “totallie” kaal ontharen en niks vergeten.. sorry ik denk ik plaatjes… want a la poedelnaakt oke oke oke maar ook nog in en in spier en spier wit och och och tis niet best….Hoezo ontspannen, hoezo relaxen…Dus ik bleef nee schudden, nee ik ga niet, nee ik hou der niet van, nee ik durf dat niet…

Ja, tuurlijk zou ik durven als ik jullie maat had zie ik tegen twee vriendinnen met een afgetrainde size 38 die ook in dit gesprek deelden. Joh met jullie lijf liep ik hier nog naakt rond … waarop ineens een klant proestend over de rekken roept IK GA OOK NIET HOOR! Thank you! … ik had een mede stander…

Maar weer begon een heel relaas over dat het mistig is in de sauna dus niemand die je ziet, nou jaaaa zegt een van de tafelgasten: tis wat lastig opstappen op de bankjes van de sauna dat dan wel. Duhuuuuuu roep ik, bedoel je met grote stappen over de bankjes??? Bedoeld je dat je in je nakie over onbekende mensen HEEN MOET STAPPEN..het wordt steeds duidelijker dat dit niet mijn ding is.

Daarna de geruststellende opmerking dat je je badjas ook heel veel aan hebt tijdens een sauna bezoek. Hij was goed bedoeld maar ik tetter dan weer; ja ja ja badjas, past mijn goddelijke lijf in zo’n badjas? Waarop mijn lieftallige nieuwe collegaatje heel grappig zegt:

 

“NOU DAN NEEM JE JE DEKBED OVERTREK LEKKER MEE”

 

Na een lach salvo om deze gevatte opmerking kreeg ik uitleg over het bubbelbad…dat schijnt een lastig trapje te zijn met in en uit stappen…ooooh jongens nogmaals ik denk ik plaatjes, ik zie het zo voor me, ik ben wat struikelig aangelegd, ai ai ai ik ga het niet redden om daar fatsoenlijk in en uit te komen geloof me nou.

Stel je nou voor, je zit er in en er, lekker in de bubbels, komt een kudde mannelijk schoon met jou mee bubbelen…. dan heb je een bubbelbad vol met bloedmooie afgetrainde mannen….uuuuuh ik blijf zitten en kom er niet eerder uit tot hun eruit zijn of tot ik totaal verschrompeld ben geloof mij! Toch echt geen haar op mijn hoofd (en op andere plaatsen) die het verzint om dan uit zo’n bad te klauteren…

En dan zeggen de doorgewinterde sauna gangers dat je niet opvalt…Tuurlijk wordt er over je gepraat. Tuurlijk ga ik op verjaardag de ronde als die vrouw die in het bubbelbad viel. Want ook de dames aan tafel wisten nog die man met “een hele grote” of die man met “een hele rare” dussss. En ja, het is waar, wie kent je gat in een andere stad maar toch … het lijkt mij dood eng.

  Wat mij wel aansprak waren de woorden;  “relax ruimte” “heerlijke lunch” “lekkere luie stoelen” dat dan wel weer.

Je voelt hem al wel aankomen natuurlijk…zeg eens eerlijk, ben ik de enige die denkt oooh jee dit is niks voor mij, of ben jij ook een echte sauna-ganger en maakt het jou geen f*ck uit hoe je eruit ziet in je blote kale niksie en interesseert het je niet wat mensen van je denken?  Ik ben benieuwd…misschien dat ik na jullie verhalen ooit in een dekbedovertrek een hele dag in zo’n relax ruimte ga zitten genieten van een gezonde lunch….:))

Liefs Nathalie

 

Start typing and press Enter to search